Project Description

Crossing Border

Crossing Border Den Haag is één van de meest spraakmakende hedendaagse literatuur- en muziekfestivals in Europa waar alle stijlen in het geschreven, gesproken en gezongen woord te vinden zijn. Bibliotheek Den Haag was dit jaar trotse partner van het festival. Tijdens Crossing Border Den Haag begin november, gaven internationale auteurs en artiesten concerten, lezingen en voordrachten, onder meer in Studio B in de Centrale Bibliotheek.

Sir Ian Kershaw – donderdag 1 november
Bijzondere gast was de Britse historicus Sir Ian Kershaw, een van ’s werelds bekendste onderzoekers naar nazi-Duitsland. Roel Janssen interviewde hem voor een volle zaal over zijn tweedelige geschiedenis van Europa in de 20e eeuw.

Bored to Death Bookclub met Shut Up & Write – vrijdag 2 november
Dit is een maandelijkse bijeenkomst die schrijvers de kans geeft om in gezamenlijkverband, maar toch in stilte, te werken aan een blog, boek, artikel, essay, speech, gedicht, lied of toneelstuk. Deze vrijdag waren de schrijvers te gast in de bibliotheek.

Drie maal Crossing Border – zaterdag 3 november
Arno Wielders ging in gesprek met Richard Powers. Jasper Henderson sprak met Edoardo Albinati en Sandro Veronesi, en tot slot The Chronicles, waarbij jonge schrijvers hun ervaringen over Crossing Borders deelden en jonge vertalers deze direct vertaalden.

Afbeelding Ian Kershaw met studenten: fotograaf -Gordon Meuleman