Project Description

Cursusaanbod (nieuwe) media

Bibliotheek Den Haag organiseert cursussen voor iedereen die wil leren omgaan met internet, de computer, de iPad of een andere tablet. Veelgevraagd door klanten en sinds begin 2018 nieuw in het programma was een kennismakingscursus Excel: het handige maar ook ingewikkelde rekenbladprogramma waarmee je informatie sorteert. Ook nieuw én heel actueel: de cursus Privacy op internet, over de noodzaak en de kunst om onze persoonlijke gegevens te beschermen.

Excel, een eerste kennismaking
Met Excel kun je tabellen en schema’s maken, bijvoorbeeld om inkomsten en uitgaven in kaart te brengen. Excel is een onderdeel van het Office pakket van Microsoft.
In deze cursus van twee dagdelen leerden deelnemers de basisfuncties van het programma.

Privacy op internet
Zijn mijn persoonlijke gegevens wel voldoende beschermd op internet? Een vraag die zeer actueel is. Om mensen bekend te maken met de maatregelen die er zijn om hun persoonlijke privé te laten blijven, riep Bibliotheek Den Haag deze cursus in het leven. Deelnemers keken vooral naar hun online gedrag, en de docent ging dieper in op de vraag hoe zij bewuster, kritischer en dus veiliger kunnen omgaan met internet, e-mail, apps, en sociale media.