Project Description

Exposities

‘Het Wilde oog: Scheveningse en Spakenburgse Diva’s’
Theatermakers Hans Lemmerman en Inge van Run (samen Het Wilde Oog) zetten vrouwen in Scheveningse en Spakenburgse klederdracht op de foto, speciaal in het kader van Feest aan Zee. Locaties: het Gemeentemuseum Den Haag, Museum Voorlinden, Beelden aan Zee en Hemels Gewelf (James Turrell, Kijkduin).

Dit initiatief lag in het verlengde van een idee dat in 2000 al ontstond. Toen zijn de dames door de kunstenaars al met hedendaagse kunst op de gevoelige plaat vastgelegd: met hun klederdracht laten zij zien dat ze in een traditie staan en dat ze zich openstellen voor (hedendaagse) kunst. Bezoekers konden de tentoonstelling bekijken op de tweede verdieping van de Centrale Bibliotheek.

Scheveningen; Badplaats in beeld
Haagse straatfotografe Sandra Uittenbogaart maakte Scheveningen, badplaats in beeld, een boek met foto’s van onderwerpen die typerend zijn voor onze bekende badplaats, zoals de activiteiten van strandgangers, surfers, beelden aan de Scheveningse Boulevard. Een selectie foto’s was te zien in de Centrale Bibliotheek.

Baden en Flaneren
6 juli was het zover: onder het genot van een hapje en een drankje vierden 65 aanwezigen de opening van de tentoonstelling Baden en Flaneren, over de geschiedenis van de bad en strandmode. Conservator Saskia Kuus gaf die dag tekst en uitleg. Vervolgens was de tentoonstelling t/m september te bezoeken. Maar liefst 4500 bezoekers kwamen een kijkje nemen

Jacques Meijer – Scheveningen 1955-2001
Jacques Meijer maakte in 1955 zijn allereerste foto’s op Scheveningen van de Pier, de haven en het strand. In de fototentoonstelling, speciaal samengesteld voor Bibliotheek Scheveningen, kon de bezoeker op panelen langs de wand deze zwart-wit foto’s bewonderen van het Scheveningen van vroeger. Daarnaast toonde een scherm kleurenfoto’s van het in de loop der tijd transformerende Scheveningen. De bezoeker ging op reis door de geschiedenis van de badplaats en zag de ontwikkelingen in beeld. De tentoonstelling trok zo’n 2100 bezoekers.