Project Description

Kinderboekenweek 2018

Bibliotheek Den Haag startte de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober) met een druk bezochte gratis mini-voorstelling van Woezel en Pip in de Centrale Bibliotheek. Het thema vriendschap stond centraal met als motto ‘Kom erbij!’. De bibliotheek gaf extra invulling aan dit thema: wethouder Robert van Asten overhandigde een cheque ter waarde van ruim 1800 euro aan de Stichting voor het Vergeten Kind. Het bedrag haalde de bibliotheek op met de verkoop van afgeschreven boeken tijdens het UIT Festival Den Haag.

Plek voor iedereen
De Stichting voor het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Dit sloot goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2018 en de maatschappelijke rol van Bibliotheek Den Haag als ontmoetingsplek, waar iedereen welkom is om zich te ontwikkelen.

Activiteiten in alle bibliotheken in Den Haag
De Kinderboekenweek is de gelegenheid bij uitstek om nog eens extra veel aandacht te besteden aan kinderboeken en lezen. En dat gebeurde ook volop! De bibliotheken organiseerden ruim 150 activiteiten voor meer dan 5000 kinderen. Er viel van alles te beleven: BFF- feesten, schrijvers op bezoek, extra voorlezen, knutselen en leuke voorstellingen. Natuurlijk brachten veel kinderen ook met school een bezoekje aan de bibliotheek.

Met de klas op bezoek …
Van groepen 3 t/m 8: voor iedereen was er een leuke les in de Kinderboekenweek. Na een vriendentest kwamen de kinderen er met speciaal ontwikkelde opdrachten achter welke boeken ze nu eigenlijk het leukst vonden. En voor kleuters was er een uitgewerkt prentenboek met een speciaal gecomponeerd lied.