Project Description

Project Ouderen in de Wijk

Ouderen in de Wijk (OidW), een landelijk project met als doel eenzaamheid onder ouderen met een laag inkomen tegen te gaan, startte in 2016. Waar staan we nu, twee jaar verder in 2018? Dankzij de inzet van het team van OidW en de vestigingen Escamp en Segbroek kreeg het project afgelopen jaar weer meer bekendheid binnen en buiten de bibliotheek en organiseerden we in de bibliotheken activiteiten voor ouderen.

Van 500, naar 600 …
Verwelkomden we in juni 2018 nog de 500e deelneemster met een feestelijke bijeenkomst in bibliotheek Segbroek, eind  2018 schreven medewerkers de 600e deelnemer al weer in. In het nieuwe jaar worden de banden met de Ooievaarspas verder versterkt om via hen per stadsdeel ouderen in de bibliotheek uit te nodigen en gezamenlijk het aanbod kenbaar te maken. We hopen op die manier nog meer ouderen te vertellen wat de bibliotheek voor hen kan betekenen, waarna ze kunnen aansluiten bij het activiteitenaanbod.

Radio West besteedde in juli 2018 ruim aandacht aan het project Ouderen in de Wijk: https://www.omroepwest.nl/radio/programma/270000020/Studio-Haagsche-Bluf/aflevering/270259208

Pop-up bibliotheken
In 13 pop-up bibliotheken, georganiseerd in seniorenflats, ouderengroepen en wijkcentra, vertelden medewerkers ouderen over de bibliotheek.  Er werden onder andere 3 tabletcursussen op locatie gegeven, speciaal voor minder mobiele ouderen.

‘Ik vond het meteen leuk om mee te doen met alle activiteiten. Thuis in mijn kamer heb ik vier muren, die zeggen niets terug. Hier ontmoet ik mensen, daar doe ik het voor!’ – Jet (86) deelneemster Ouderen in de Wijk